Identity Protection Wallet

Alles uitvouwen | Alles samenvouwen

Als u belangrijke documenten op uw computer bewaart, bijvoorbeeld scans van identiteitsbewijzen met foto, overheidsdocumenten, contracten, enzovoort, dan raden we u aan dergelijke documenten te beveiligen. Identity Protection Wallet is een versleuteld bestand waarvoor een hoofdwachtwoord moet worden ingevoerd om toegang te krijgen. Dit garandeert de veiligheid van uw persoonlijke gegevens door toegang van derden tot de documenten te voorkomen.

Over het hoofdwachtwoord

Het hoofdwachtwoord is een enkel wachtwoord dat het Kaspersky-programma gebruikt om de gegevens in uw wallet te versleutelen. We raden aan een hoofdwachtwoord te gebruiken dat uit acht of meer tekens bestaat en dat zowel hoofdletters als kleine letters, cijfers en speciale tekens bevat.

Om veiligheidsredenen slaat het Kaspersky-programma het hoofdwachtwoord niet op uw apparaten op en verzendt het niet naar de cloudopslag. We raden aan om het hoofdwachtwoord van buiten te leren of op te schrijven en op een veilige plaats te bewaren, omdat er geen manier is om een vergeten wachtwoord te herstellen.

Over versleuteling

Het Kaspersky-programma versleutelt gegevens met behulp van een symmetrisch versleutelingsalgoritme gebaseerd op de Advanced Encryption Standard (AES)-standaard. De sleutel wordt berekend op basis van uw hoofdwachtwoord op basis van de Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). Het AES-algoritme wordt wereldwijd veel gebruikt voor het beschermen van geheime gegevens. Dit algoritme vraagt minimale RAM-vereisten, zodat uw gegevens binnen enkele seconden kunnen worden versleuteld en ontsleuteld.

Een document toevoegen aan de wallet

Een document ophalen uit de wallet